Ovidiu Raeţchi a făcut bilanţul Gabrielei Firea, la două luni de la alegerea sa în funcţia de primar general

Adevarul: Vicepreşedintele PNL Bucureşti, Ovidiu Raeţchi, a realizat un bilanţ al prestaţiei primarului general al Capitalei, Gabriela Firea, la două luni de la alegerile locale.

Nazare

„Azi se împlinesc 2 luni de când Gabriela Firea a fost aleasă în funcţia de primar general al Capitalei şi trebuie să remarc că, deşi era greu de crezut, bilanţul este chiar mai nociv decât mă aşteptam. În doar 60 de zile, Firea a demonstrat că este un primar  «beton». În sensul în care a mutilat şi tăiat fără nicio explicaţie sute de copaci din parcuri sau de pe bulevardul Kiseleff, ca şi cum Bucureştiul nu s-ar afla, printre altele, şi în topul capitalelor europene restante la spaţii verzi pe cap de locuitor. Mai mult, ca să fie sigură că procedăm exact invers faţă de Occident, a interzis manifestările publice în weekend pe marile bulevarde, pentru a nu „strangula circulaţia cu evenimente”. Pentru nostalgicii din Kiseleff, primarul general a venit şi cu iniţiativa înfiinţării festivalului «Pasărea Măiastră» – «Cântarea României» varianta 2016 – pentru că şi aşa nu mai avem ce să mai facem cu banii! Mai mult, în cel mai pur stil Oprescu, Firea a anunţat şi o licitaţie «de urgenţă» pentru 200 de autobuze second-hand, pentru a se răzgândi, la o lună după, spunând că vrea autobuze noi: o să ne fie greu cu un primar care se răzgândeşte de pe o zi pe alta şi ia o decizie în 2 luni. În tot acest timp, şi-a uitat una dintre cele mai importante promisiuni din campania electorală şi anume aceea că nu va lua nicio decizie fără consultări publice. Nu doar că nu le-a organizat, dar, în mare parte, administraţia bucureşteană este condusă prin «şedinţe extraordinare». Aşa a fost impusă şi conducerea interimară a RADET (societate vitală şi aflată în colaps): CV-urile oamenilor propuşi de Gabriela Firea au ajuns la consilieri cu doar cinci minute înainte de vot”, susţine deputatul liberal.  Raeţchi a punctat şi că, pentru o perioadă, Gabriela Firea a fost garantată de celebrul “Tudy”. „Toate aceste lucruri s-au petrecut sub îndrumarea celebrului Tudy, pentru că în accepţia doamnei Firea, algoritmul politic, fericirea ALDE şi a domnului Tăriceanu sunt mai importante decât  bucureştenii. Şi aşa am trecut de la un primar general garantat Vanghelie, la un primar general garantat «Tudy». Minunata evoluţie social-democrată, care, din păcate, se face pe banii bucureştenilor”, arată Raeţchi.
Articolul a fost publicat pe data de 5 august 2016 și poate fi accesat la următorul link: http://adevarul.ro/news/politica/ovidiu-raetchi-facut-bilantul-gabrielei-firea-doua-luni-alegerea-functia-primar-general-1_57a4a4205ab6550cb8815344/index.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Lasitate si curaj in dragoste: Petrarca si Bruno

(Din Scurt tratat despre iubire, Nemira, februarie 2017) Există două moduri în care poţi rata în iubire. Primul, cel clasic, sănătos, implică împlinirea amorului, ducerea sa până la un capăt care se dovedeşte prea scurt. “Măcar am încercat” – e consolarea vitalistă a celor car... (Mai departe...)

Sindromul Bibulus la romani

Cine e naiba e Bibulus? - e intrebarea naturala. Asta era si ideea. Dar hai sa incercam asa: cine naiba e Iulius Cezar? Aici nu cred ca avem probleme. Marcus Calpurnius Bibulus a fost politicianul roman care a considerat ca cel mai grozav lucru pe care il poate face este sa devina rivalul si opon... (Mai departe...)

O discutie lucida despre finalizarea Catedralei Manturii Neamului

Opinia despre patriarhul Daniel mi-am format-o, paradoxal, in Orient. Observand acolo modul in care a gestionat interesele BOR (si, implicit, ale Romaniei) la Locurile Sfinte. E o istorie de diplomatie bisericeasca stufoasa, care implica negocieri de pe pozitii taioase cu grecii, de pilda – dar co... (Mai departe...)

Ce vor, totusi, conservatorii crestini in chestiunea musulmanilor din Europa?

Ma regasesc in multe chestiuni alaturi de conservatorii crestini. Nu reusesc insa sa inteleg pozitionarea lor in privinta Islamului european. In esenta, cea mai importanta idee a lor pare aceasta: “Problema pleaca de la faptul ca liderii europeni – corupti de idei de stanga si de “marxism cult... (Mai departe...)

ISIS si terorismul-pop. Cum il anihilam pe megastarul de cinema al-Baghdadi

O analiza semantica a presei tabloide e suficienta pentru a intelege ca avem o problema: “Detalii explozive”, “Informatii bomba”, “Cutare detoneaza nucleara”. Titlurile care fac – pentru banale evenimente politice sau sociale – trimiteri sangeroase la dinamita se vand de trei ori mai... (Mai departe...)