Raeţchi: Dragnea şi Ponta apelează la tehnici de manipulare leniniste

Cotidianul: Vicepreşedintele PNL Bucureşti, Ovidiu Raeţchi susţine că Liviu Dragnea şi Victor Ponta apelează la minciuni şi tehnici de manipulare leniniste atunci când spun că guvernul a tăiat drepturile veteranilor de război, potrivit unui comunicat.

3
“Dragnea şi Ponta apelează la minciuni şi tehnici de manipulare leniniste atunci când spun că guvernul a tăiat drepturile veteranilor de război.”
Conform sursei citate, vicepreşedintele PNL Bucureşti, Ovidiu Raeţchi, a afirmat că Liviu Dragnea şi Victor Ponta utilizează manipulări leniniste atunci când alarmează în mod mincinos opinia publică susţinând că Executivul a tăiat drepturile veteranilor de război şi militarilor care au luptat în teatrele de operaţiuni.
“Afectaţi de caniculă si de necazurile partenerului Erdogan, Liviu Dragnea şi Victor Ponta au apelat la o tehnică de manipulare de tip leninist şi au afirmat, în mod mincinos, că guvernul Cioloş a suprimat drepturile veteranilor de război. Mai mult, în varianta prezentată de PSD, aceştia ar fi obligaţi să dea banii înapoi. Intenţia clară a celor doi este aceea de a stârni o categorie socială împotriva Guvernului printr-o minciună şi de a crea o vulnerabilitate pentru actualul Executiv. În fapt, veteranii de război sunt în continuare scutiţi de plata taxelor şi impozitelor locale, iar hotărârea de guvern a vizat doar anumite clarificări aduse asupra definiţiei bunului aflat în proprietate, lucru care poate fi uşor de observat printr-o simplă lecturare a hotărârii de guvern”, precizează vicepreşedintele PNL.
Ovidiu Raeţchi a punctat că probabil acestea sunt preocupările de vară ale PSD, după ce şi Corina Creţu încearcă să îşi creeze un capital de imagine criticând ministerul Fondurilor Europene, în loc să îl asiste în absorbţia fondurilor europene:
“Este lamentabil că, în loc să se preocupe de problemele pe care le au cu legea, atât Liviu Dragnea, dar şi Victor Ponta vor să saboteze guvernul Cioloş prin mobilizarea unei categorii sociale sensibile şi pe care şi-au propus să o utilizeze în scopuri politice şi electorale. Sesizez că aceasta este strategia de vară a PSD, după ce şi Corina Creţu, în loc să susţină guvernul în privinţa absorbţiei fondurilor europene, este mai preocupată de postări pe Facebook în care să tragă de urechi ministerul condus de Cristian Ghinea şi să îşi creeze un capital de imagine”, a mai adăugat acesta.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat miercuri că Guvernul Cioloş a adoptat o hotărâre prin care veteranii de război şi militarii care au luptat în teatrele de operaţii au rămas fără drepturile prevăzute în Codul fiscal, iar dacă aceste măsuri nu vor fi eliminate, PSD va cenzura Executivul prin intermediul unei moţiuni.

Articolul a fost publicat pe data de 4 august 2016 și poate fi accesat la următorul link: http://www.cotidianul.ro/raetchi-dragnea-si-ponta-apeleaza-la-tehnici-de-manipulare-leniniste-285735/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Lasitate si curaj in dragoste: Petrarca si Bruno

(Din Scurt tratat despre iubire, Nemira, februarie 2017) Există două moduri în care poţi rata în iubire. Primul, cel clasic, sănătos, implică împlinirea amorului, ducerea sa până la un capăt care se dovedeşte prea scurt. “Măcar am încercat” – e consolarea vitalistă a celor car... (Mai departe...)

Sindromul Bibulus la romani

Cine e naiba e Bibulus? - e intrebarea naturala. Asta era si ideea. Dar hai sa incercam asa: cine naiba e Iulius Cezar? Aici nu cred ca avem probleme. Marcus Calpurnius Bibulus a fost politicianul roman care a considerat ca cel mai grozav lucru pe care il poate face este sa devina rivalul si opon... (Mai departe...)

O discutie lucida despre finalizarea Catedralei Manturii Neamului

Opinia despre patriarhul Daniel mi-am format-o, paradoxal, in Orient. Observand acolo modul in care a gestionat interesele BOR (si, implicit, ale Romaniei) la Locurile Sfinte. E o istorie de diplomatie bisericeasca stufoasa, care implica negocieri de pe pozitii taioase cu grecii, de pilda – dar co... (Mai departe...)

Ce vor, totusi, conservatorii crestini in chestiunea musulmanilor din Europa?

Ma regasesc in multe chestiuni alaturi de conservatorii crestini. Nu reusesc insa sa inteleg pozitionarea lor in privinta Islamului european. In esenta, cea mai importanta idee a lor pare aceasta: “Problema pleaca de la faptul ca liderii europeni – corupti de idei de stanga si de “marxism cult... (Mai departe...)

ISIS si terorismul-pop. Cum il anihilam pe megastarul de cinema al-Baghdadi

O analiza semantica a presei tabloide e suficienta pentru a intelege ca avem o problema: “Detalii explozive”, “Informatii bomba”, “Cutare detoneaza nucleara”. Titlurile care fac – pentru banale evenimente politice sau sociale – trimiteri sangeroase la dinamita se vand de trei ori mai... (Mai departe...)